Sité Woondiensten: luisterend oor voor haar huurders

NIEUWS
11-05-2020

Visitatieperiode 2015-2018
Sité Woondiensten uit Doetinchem is een een corporatie met een luisterend oor voor haar huurders en hart voor het huisvesten van kwetsbare groepen in de samenleving. Sité werkt hiertoe op betrokken wijze samen met lokale zorgpartijen en bewoners. Sité heeft een globale overkoepelende langetermijnvisie waarin thema’s zijn benoemd. Eveneens zijn er per thema beleidsnotities en wordt er gericht samengewerkt met samenwerkingspartners op het sociaal domein. De organisatie mist echter een expliciete, sturende visie en strategie, die houvast biedt aan de organisatie bij de invulling en uitvoering van vastgoedprojecten en langetermijninvesteringen.

 class=

Van de belanghebbenden
Belanghebbenden zijn tevreden over de relatie en communicatie met Sité. Zij vertrouwen Sité en vinden de organisatie open en toegankelijk. ‘De bestuurder stapt zo op de fiets als er ergens een probleem is’, zeggen ze.  

Uit de bestuurlijke reactie
De positieve reflectie van onze huurders en partners bieden voldoende basis om verder te gaan op de weg die we zijn ingeslagen. We willen ons als aansrpeekbare verhuurder onderscheiden en zijn dan ook blij dat zowel huurders als partners onze aanspreekbaarheid herkennen en hoog waarderen. Als lerende organisatie kijken we de komende periode hoe we de aandachtspunten kunnen gebruiken.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Sité Woondiensten

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen