Servatius: elke dag een beetje beter

NIEUWS
10-04-2020

Visitatieperiode 2015-2018
Het gaat goed met Servatius uit Maastricht. Er is de afgelopen jaren werk gemaakt van de volkshuisvestelijke opgave. Door het stellen van wellicht iets te hoge ambities, zijn die niet alle gehaald maar is de organisatie wel op stoom gekomen met een goede jaarproductie aan sloop – nieuwbouw, renovatie en verduurzaming. Dat betaalt zich ook uit in imago en beeldvorming. Vraagstukken op het gebied van de leefbaarheid zijn opgepakt en daarnaast is op zeer actieve wijze invulling gegeven aan de bewonersparticipatie. De wijze waarop in de wijken wordt samen gewerkt met de bewonersgroepen en bewonerskrachten (bewoners uit de wijk die zelf zaken oppakken in kader van leefbaarheid en veiligheid met steun van Servatius), is in de ogen van de visitatiecommissie een inspirerend voorbeeld.
 class=

Van de belanghebbenden
Alle belanghebbenden zijn het eens over het belang van de door Servatius ingezette beweging. In vier jaar tijd is er veel werk verzet op gebied van onderhoud, verduurzaming, renovatie en herstructurering. Servatius maakt duidelijke keuzes en draagt dat ook goed uit. Benadrukt wordt vanuit verschillende kanten dat het geloof en vertrouwen overeind moeten blijven. Wat Servatius heeft ingezet, is een zaak van lange adem. 

Uit de bestuurlijke reactie
De visitatiecommissie heeft gezien en gevoeld dat Servatius met inzet en passie een nieuwe fase is ingegaan. Onze voortrekkersrol op het gebied van participatie en wijkvisies is niet onopgemerkt gebleven. Zorg, welzijn, gemeenten en corporaties trekken steeds vaker samen op ten behoeve van onze huurders. Samenwerking met Servaassleutel, bewonerscommissies, bewonerskrachten en complexcommissies geeft ons een positieve naam in de stad. Servatius op alle niveaus betrokken bij onze huurders en hun woonomstandigheden. Er is een grote drive in de organisatie om het elke dag een beetje beter te doen. Kortom, trots op Servatius!

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Servatius

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen