Samenwerking Vlaardingen: een roerige transitieperiode en een nieuwe start

NIEUWS
30-12-2020

Visitatieperiode 2015-2019
Het was voor Samenwerking Vlaardingen een bewogen periode, waarin de organisatie vanaf 2016 vanwege financieel economische redenen aanzienlijke ontwikkelingen heeft ondergaan en doorgemaakt. De volkshuisvesteljke prestaties hebben niet of nauwelijks geleden onder de reorganisatie en de aandacht voor de interne organisatie. Door onder meer de sterke motivatie om gedurende deze lastige periode de basiszaken voor de huurders op orde te houden, heeft Samenwerking passende prestaties geleverd op maatschappelijk vlak binnen de (financiële) mogelijkheden. De visitatiecommissie spreekt daarbij waardering uit voor de wijze waarop de organisatie een nieuwe koers heeft ingeslagen en sterk heeft gewerkt aan het verbeteren van de organisatie. De corporatie is duidelijk externer georiënteerd en is zichtbaarder in het lokale netwerk. De visitatiecommissie merkt wel op dat Samenwerking hier zeker nog verdere stappen in kan maken. De goede weg is echter ingezet.

 class=

Van de belanghebbenden
Zowel de huurders als andere belanghebbenden geven duidelijk aan dat Samenwerking Vlaardingen sterker uit de transitie is gekomen, dat de focus meer op samenwerking ligt en dat de nieuwe start haar vruchten afwerpt. Daarnaast is Samenwerking zowel met de gemeente als met haar externe belanghouders nadrukkelijker gaan samenwerken en ook beter aangehaakt. Deze samenwerking kan nog verder geïntensiveerd worden zodat Samenwerking nadrukkelijker een onderdeel van de stad wordt.   

Uit de bestuurlijke reactie
Wij herkennen ons in de de uitkomsten van de visitatie. De scores zijn over het algemeen goed te noemen en we hebben stappen gezet en met de reflecties en aandachtspunten, kunnen we verder stappen zetten. De visitatie sluit goed aan bij acties en plannen, daarbij herkennen wij ons in de aanbevelingen en aanknopingspunten die het rapport biedt om het nog succesvoller aan te pakken de komende periode.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Samenwerking Vlaardingen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen