SallandWonen: lokaal betrokken en gewaardeerde corporatie met hart voor de huurder

NIEUWS
02-04-2020

Visitatieperiode 2015-2018

SallandWonen uit Raalte heeft de maatschappelijke prestaties de afgelopen visitatieperiode weten te continueren en op verschillende onderdelen verbeterd. Bewonderenswaardig zijn de prestaties ten aanzien van nieuwbouw, betaalbaarheid en duurzaamheid. De visitatiecommissie constateert dat SallandWonen continu aandacht heeft voor de lokale opgaven en vanuit betrokkenheid en met creativiteit passende prestaties levert. De corporatie is zich zeer bewust is van haar maatschappelijke taak en de daaraan gekoppelde bijzondere verantwoordelijkheid.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn meer dan tevreden met de prestaties van SallandWonen. SallandWonen heeft naast de ‘stenen’ tevens aandacht voor de ‘mensen’. De belanghebbenden zijn bijvoorbeeld lovend over het huisvesten van specifieke of bijzondere doelgroepen door SallandWonen. Daarnaast zorgt de aanwezigheid en de zichtbaarheid in het lokale netwerk ervoor dat SallandWonen samen met zorg- en welzijnspartijen tevens een belangrijke bijdrage levert aan de leefbaarheid in de wijken en buurten..

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn trots op en tevreden met de uitkomsten in het visitatierapport. We zien vooral bevestigd dat de strategische koers van SallandWonen stabiel is en goed is doorgevoerd tot in de haarvaten van de organisatie. Die bevestiging vinden we met name terug in de hoge waardering van de diverse belanghouders en de oordelen van de visitatiecommissie. Net als de afgelopen jaren blijven we ook in de toekomst werken aan de verdere professionalisering van de organisatie en blijven wij continu op zoek blijven naar mogelijkheden voor verbetering van de interne organisatie. Die lijn willen we de komende periode voortzetten.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Salland Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen