Rosehaghe: hecht sterk aan haar zelfstandigheid

NIEUWS
07-01-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Rosehaghe is een sociale verhuurder die erin slaagt de woningvoorraad van 140 woningen op een aanvaardbaar onderhoudsniveau te houden en de huren op een acceptabel peil te houden. Nadat Rosehaghe eind 2015 onder verscherpt toezicht is geplaatst door de Aw, is er een herstelplan opgemaakt. Er is in de visitatieperiode, mede onder druk van het verscherpte toezicht met het herstelplan, een grote prestatie geleverd.

Rosehaghe kiest ervoor om zelfstandig te blijven en zij beseft terdege, dat de toegevoegde waarde daarvan niet vanzelfsprekend is. Een kleine organisatie als Rosehaghe heeft een zekere kwetsbaarheid en gelet daarop zou Rosehaghe de mogelijkheden kunnen verkennen voor ondersteuning van en/of samenwerking met een collega-corporatie of andere belanghebbenden, teneinde de professionalisering van de organisatie te optimaliseren.

 class=

Van de belanghebbenden
De huurders zijn zeer tevreden met de corporatie. De corporatie is uiterst behulpzaam en het bestuur opereert met kennis van zaken. Gemaakte afspraken worden door Rosehaghe nagekomen of zij legt uit waarom daarvan wordt afgeweken. Rosehaghe is goed benaderbaar en reageert adequaat op door de bewonerscommissie gestelde vragen.  

Uit de bestuurlijke reactie
We herkennen ons in het geschetste beeld van de woningbouwvereniging en zijn blij en trots om te lezen dat de vereniging met al zijn betrokken leden goed presteert. De aanbevelingen van de visitatiecommissie worden ter harte genomen. Hier gaan we graag mee aan de slag.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Rosehaghe
â–¶ lees hier het nieuwsbericht van Rosehaghe

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen