Rochdale: met nieuw elan slimmer werken aan sterke buurten

NIEUWS
21-12-2020

Visitatieperiode 2016-2019
Gedurende de visitatieperiode heeft Rochdale gewerkt aan de doelstelling ‘Rochdale geeft thuis’. Vanwege de verschillen binnen het werkgebied van Rochdale, tussen wijken, buurten en gemeenten, zet Rochdale vanuit haar visie in op lokaal en integraal maatwerk op buurtniveau. Rochdale heeft een organisatieontwikkeling doorgemaakt, waarbij door de hele organisatie steeds meer verantwoordelijkheid gedragen wordt voor een passende bijdrage aan buurtgericht werken en de lokale opgaven. De visitatiecommissie heeft waardering voor de stappen die zijn gemaakt, en met name de doorwerking van de koppeling tussen de maatschappelijke opgaven, de organisatieontwikkeling en beleidsambities en -doelstellingen, door de hele organisatie. De visitatiecommissie heeft een dergelijke ontwikkeling en integrale visie ten aanzien van de invulling van maatschappelijke opgaven nog niet veel eerder op deze manier ingevuld zien worden. De visitatiecommissie hoopt dat Rochdale deze ontwikkeling kan doortrekken naar de toekomst, en hiermee ook een voorbeeldfunctie kan innemen in de sector. 

 class=

Van de belanghebbenden
De ontwikkelingen worden gezien in de buitenwereld. Belanghebbenden waarderen de omslag van Wierden en Borgen en spreken vertrouwen uit in de professionalisering die in gang is gezet en in de bereidheid om de maatschappelijke agenda op te halen bij de belanghebbende partijen. Alle gemeenten geven aan dat de relatie is verbeterd en dat ze vertrouwen hebben in de toekomst van Wierden en Borgen. Ze willen nog wel graag de resultaten zien: er zijn goede plannen, nu de uitvoering.

Uit de bestuurlijke reactie
Wij zijn ingenomen met de waardering voor de stappen die wij hebben gemaakt, in het bijzonder dat wij slagen in het doorwerken van de koppeling tussen de maatschappelijke opgaven, de  organisatieontwikkeling en beleidsambities en doelstellingen, door de hele organisatie. De visitatiecommissie stelt zelfs dat zij eenmdergelijke ontwikkeling en integrale visie ten aanzien van de invulling van maatschappelijke opgaven nog niet eerder op deze manier ingevuld heeft zien worden. De uitkomsten van de visitatie ervaren wij als een stimulans om de gekozen richting met overtuiging voort te zetten. We realiseren ons hierbij overigens goed dat we er nog niet zijn, vooral op uitvoeringsniveau zijn er nog stappen te zetten.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Rochdale

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen