Rentree: eenvoud en aandacht

NIEUWS
16-03-2020

Visitatieperiode 2015-2018
Rentree uit Deventer is een corporatie met een zeer sociaal gezicht en de medewerkers dragen dit met verve uit. De corporatie werkt met ketenpartners op basis van samenwerken en het creëren van vertrouwen. De standaardwerkzaamheden zijn op orde, hierdoor ontstaat ruimte om aandacht te geven aan zaken/bewoners, die extra aandacht nodig hebben. Rentree neemt haar verantwoordelijkheid en laat daadkracht zien. De medewerkers van Rentree kennen de huurders, die de corporatie weten te vinden voor vragen en problemen. De visitatiecommissie heeft meermalen de typering van Rentree gehoord: ‘Eenvoud en aandacht.’.

 class=

Van de belanghebbenden
Rentree staat bekend als een prima samenwerkingspartner. De uitgedragen visie, strategie en het beleid van Rentree zijn voor de iedereen duidelijk. Rentree betrekt de huurdersvertegenwoordiging actief bij haar beleidsvorming en bij de ontwikkeling van nieuwe ondernemingsplannen. Rentree verwerkt de inbreng van de huurdersorganisatie op een goede en correcte manier in haar beleid. Afwijkingen in het vastgestelde beleid wordt door Rentree uitgelegd.

Uit de bestuurlijke reactie
Het visitatierapport vervult ons met trots. We worden herkend en erkend zoals we willen zijn. De waardering die vanuit huurders en samenwerkingspartners is uitgesproken, zijn voor ons een grote steun in de rug om op de door ons in geslagen weg door te gaan. Vanuit de visitatie komen ook interessante handvatten naar voren voor onze toekomstagenda. We nemen deze graag ter harte en betrekken deze bij de ontwikeling van ons nieuwe ondernemingsplan.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Rentree

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen