QuaWonen: stabiele en sterk presterende corporatie met een sociaal gezicht

NIEUWS
06-08-2021

Visitatieperiode 2017-2020
QuaWonen doet wat nodig is vanuit een brede taakopvatting, die zich zowel op de harde kant richt, de stenen en verduurzaming daarvan, als de meer zachte kant, de kwaliteit en leefbaarheid van de kernen en de mensen die daar samen wonen. QuaWonen is ook een ‘doe-corporatie’ gericht op het behalen van resultaten. Ze steekt de handen uit de mouwen, is daadkrachtig en gaat optimistisch te werk. Verder is QuaWonen consciëntieus en gewetensvol. Ze wil het goede doen en denkt na over wat er in haar werkgebied nodig is, wat haar rol daarbij is en welke verantwoordelijkheid zij heeft. Door de jaren heen is Quawonen een stabiele corporatie en de besturing is goed op orde. Er zijn heldere en consistente beleidskeuzes die aansluiten op wat er nodig is en die keurig zijn onderbouwd, doorvertaald en gemonitord. Bij afwijkingen stuurt zij bij. Rode draad in de visitatie is de brede waardering voor QuaWonen als partner in de samenwerking. 

 class=

Van de belanghebbenden
QuaWonen is volgens belanghebbenden proactief en responsief, dat wil zeggen dat ze zich door belanghebbenden laat beïnvloeden. Als er iets aan de hand is reageert de corporatie snel. QuaWonen weet bredere samenwerking te initiëren en tot gezamenlijk resultaat aan te zetten, zoals met welzijnspartijen om ontmoetingsruimten te beheren en programmeren. 

Uit de bestuurlijke reactie
We hebben het visitatierapport met veel plezier en trots gelezen. We zijn blij om te zien dat onze vorderingen worden herkend door de visitatiecommissie en bovenal door onze belanghouders. Het rapport geeft een goed beeld van waar QuaWonen staat en welke punten uit de vorige visitatie zijn opgepakt. Daarnaast beschrijft de visitatiecommissie waardevolle tips. Deze tips sluiten aan bij de ontwikkeling die we als QuaWonen voor ogen hebben, We zullen deze oppakken met dezelfde daadkracht en hetzelfde optimisme die we de afgelopen jaren hebben laten zien.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van QuaWonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen