Provides: maatschappelijke oriëntatie komt op stoom

NIEUWS
20-07-2021

Visitatieperiode 2016-2020
De visitatiecommissie heeft Provides leren kennen als een toegankelijke en lokaal verankerde corporatie. De lijntjes tussen de corporatie en haar stakeholders zijn kort en men investeert nadrukkelijk in méér korte lijntjes. De verhuizing naar het stadhuis van IJsselstein maakt de contacten met de overige belanghebbenden (o.a. gemeente, Sociaal Team, Poliitie) een stuk makkelijker. Sindsdien is er duidelijk nog meer afstemming met deze partijen zichtbaar.

In de tweede helft van de visitatie ziet de commissie een duidelijke omwenteling in grofweg de tweede helft van de visitatieperiode naar een meer maatschappelijk gedreven Provides. De maatschappelijke oriëntatie van Provides komt nu goed op stoom. Weliswaar heeft men al sinds het begin van de visitatieperiode benadrukt dat er een gemeentelijke woonvisie moet komen – dit is door politieke instabiliteit pas in 2019 gebeurd – maar in de meer recente jaren ziet de visitatiecommissie ook fors toegenomen praktische inzet van Provides voor het maatschappelijk presteren.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn over de gehele breedte tevreden over de zowel de volkshuisvestelijke prestaties van als de samenwerking en relatie met Provides. De belanghebbenden geven aan dat Provides aandacht heeft voor de betaalbaarheid, dat zij zich ondanks de beperkingen heeft ingezet voor de beschikbaarheid van woningen en dat zij nadrukkelijk aandacht heeft voor de leefbaarheid in het werkgebied. Provides faciliteert daarnaast kwetsbare doelgroepen in het werkgebied en zet stappen om de voorraad te renoveren en te verduurzamen. 

Uit de bestuurlijke reactie
Wat zijn we trots op de uitkomsten van de visitatie dit keer. We krijgen cijfers waar me mee thuis kunnen komen. En we krijgen goede adviezen om ook in de toekomst verder te ontwikkelen. Misschien zijn we nog wel het meest tevreden over de openingszin in de recensie: “Wij hebben Provides leren kennen als een toegankelijke en lokaal verankerde corporatie”. Dat is wat Provides wil zijn en blijven. Ook als we een fusie aangaan met GroenWest. Hoewel het werkgebied sterk vergroot, blijven we in de gemeente IJsselstein de lokale partner waar je op en mee kunt bouwen.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Provides

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen