Poortugaal: Kleinschalig, laagdrempelig en lokaal en regionaal betrokken

NIEUWS
14-11-2019

Visitatieperiode 2014-2018

Woningbouwvereniging Poortugaal vervult haar rol als sociale volkshuisvester in de gemeente Albrandswaard met verve. Ze is ‘de corporatie’ van de kern Poortugaal en is zeer betrokken bij het wel en wee van de bewoners van de kern. Ze kent haar huurders en de huurders kennen de corporatie. De corporatie is van nature erg op handelen gericht, een echte doe-corporatie, met een zekere mate van voorzichtigheid en risicomijding. Ze is zich hier goed van bewust en zoekt daarom naar meer creativiteit en lef. De prestatieafspraken met de gemeente en de andere corporaties hebben ertoe geleid dat ze ook nadrukkelijker meer omgevingsbewust aan het worden is en de beleidsvorming nadrukkelijker op de agenda plaatst. Meer van beheer naar ontwikkeling. Dit betekent ook meer gaan samenwerken met andere partijen, flexibeler worden in je houding en handelen en anderen in beweging zien te krijgen (en niet alles zelf doen).


 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn zeer positief over Poortugaal. De corporatie is betrouwbaar (doet wat ze zegt en zegt wat ze doet). In dit verband spreekt de opmerking van de Klankbordgroep van huurders boekdelen: ‘blijf zoals je bent; het is onze vereniging!’.

Uit de bestuurlijke reactie
Woningbouwvereniging Poortugaal heeft de afgelopen 4 jaar veel energie gestoken in diverse onderdelen en het gereedmaken van de organisatie voor de toekomstige ontwikkelingen. We zijn erg blij met het feit dat dit ook door onze belanghouders en de visitatiecommissie wordt gezien. De aangereikte aanbevelingen zullen in onze beleidsvorming worden betrokken. 


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woningbouwverenging Poortugaal

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen