Plicht getrouw: flinke stappen gezet

NIEUWS
17-11-2020

Visitatieperiode 2015-2019
Plicht Getrouw is een kleine corporatie, actief in het dorp Bennekom. Afgelopen visitatieperiode zijn de afspraken die zijn gemaakt over de te leveren prestaties gerealiseerd. Op het gebied van goverance zijn er flinke stappen gezet.  De raad van commissarissen is divers van samenstelling, goed op de hoogte van (lokale) maatschappelijke ontwikkelingen en zeer betrokken. Het nieuwe beleidsplan is actueel en gaat over de goede onderwerpen voor de huurders in Bennekom

De corporatie heeft geen eigen werkapparaat, maar heeft voor de dagelijkse werkzaamheden een samenwerkingsovereenkomst met Woonstede. In de gesprekken gaven bestuurders en toezichthouders van Plicht Getrouw aan dat men twijfelt of deze wijze van werken nog wel “toekomstproof” is. Men twijfelt of het mogelijk is nieuwe bestuurders te vinden zodra de huidige bestuursleden hun periode uitgediend hebben.  De commissie heeft waardering voor de proactieve houding van bestuur en raad van commissarissen. Het is een goede zaak om voor er een crisis ontstaat door het vertrek van één of meerdere bestuursleden, na te denken over de toekomst en mogelijke oplossingen.

 class=

Van de belanghebbenden
Alle betrokkenen zijn zeer tevreden met de prestaties van Plicht Getrouw. Over relatie en communicatie en de mate van invloed op het beleid zijn de belanghebbenden nog steeds duidelijk tevreden. De huurdersvereniging merkt op dat het overleg over en de voorbereiding van de prestatieafspraken vooral in de formele vergaderingen plaatsvindt. De suggestie werd gedaan om daarnaast ook informele momenten van contact en uitwisseling van denkbeelden en ideeën te organiseren.

 

   

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn heel tevreden met de uitkomsten van deze visitatie. Er wordt een herkenbaar beeld van onze organisatie geschetst met daarbij aanknopingspunten voor verbeteringen. De visitatiecommissie en de belanghebbenden geven ons een aantal suggesties voor de toekomst mee. Dit is een visitatierapport met een uitkomst die ons stimuleert om verder te gaan op de ingeslagen weg.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Plicht getrouw

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen