PeelrandWonen: een hulpvaardige dorpsgenoot

NIEUWS
05-11-2020

Visitatieperiode 2015-2019
PeelrandWonen wil een ‘dorpsgenoot’ zijn waar een ‘team van hulpvaardige mensen’ klaarstaat voor de Boekelaren. Veel dingen gaan goed. Er gewerkt aan een nieuwe visie. Van ‘partner in duurzaam wonen’ (focus op bouwen) naar ‘wonen zonder zorgen’ (klantgericht). Het wonen wordt breder ingevuld. De commissie heeft in de gesprekken met de medewerkers gezien dat die visie wordt gedragen en operationeel is ingevuld.

De corporatie is zich ervan bewust dat, om als kleine organisatie zelfstandig al de ambities te kunnen vervullen, er hard gewerkt moet worden. PeelrandWonen wil zelfstandig blijven door een regierol aan te nemen en de uitvoering van (ondersteunende) processen onder te brengen bij specialisten. Het valt de commissie op dat de organisatie steeds blijft kijken welke betekenis haar handelen heeft voor de huurders. De corporatie is daarbij praktisch ingesteld, zoekt waar nodig naar maatwerkoplossingen en is wars van toekomstbespiegelingen zonder praktisch nut. 

 class=

Van de belanghebbenden
PeelrandWonen is een goede partner voor de huurdersraad en de gemeente. Ook al wil de gemeente soms meer op het gebied van nieuwbouw en leefbaarheid, het onderlinge vertrouwen en de openheid is groot. PeelrandWonen is toegankelijk, de lijnen zijn kort en er wordt snel gereageerd op vragen en verzoeken. Ook met andere belanghebbenden werkt PeelrandWonen goed samen. Dit is vooral zo op operationeel vlak. Op het gebied van visieontwikkeling en strategiebepaling wensen de andere belanghebbenden meer contact.

Uit de bestuurlijke reactie
De overkoepelende droom van PeelrandWonen is: ‘wonen zonder zorgen’. Zal deze droom ooit werkelijkheid worden? Hoogstwaarschijnlijk niet, maar we kunnen er wel elke dag een stapje dichterbij komen. En hoe mooi is het dan om door een visitatie terug te kunnen zien dat wij inderdaad stappen zetten in de gewenste richting en dat onze belanghebbenden dit waarderen. De uitkomsten van de visitatie vormen een waardevolle input voor de actualisatie van onze visie en jaarplanningen en geven ons belangrijke agenda-onderwerpen voor het contact met onze belanghebbenden. Vol enthousiasme gaan we dan ook met onze huurders, belanghebbenden en medewerkers verder met het realiseren van onze gezamenlijke dromen.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van PeelrandWonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen