Patrimonium Woonservice: gedegen volkshuisvester met sterke lokale binding

NIEUWS
09-10-2019

Visitatieperiode 2015-2018
Patrimonium uit Veenendaal heeft het streven om zaken voortvarend op te pakken. De corporatie weet wat ze wil bereiken en op welke wijze, vooral ook door samenwerking met belanghebbenden. Wel heeft de visitatiecommissie gemerkt dat de organisatie soms nog door belanghebbenden wordt gezien als star. De lerende organisatie die men wil zijn, waarbij wordt ingespeeld op de behoeften van de buitenwereld wordt dan nog niet in alle gevallen door alle medewerkers omarmd. Qua prestaties is Patrimonium redelijk in balans. Dit doet men op verstandige wijze, waarbij de ambities goed worden afgestemd op de lokale opgaven en het beschikbare vermogen.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn over het algemeen tevreden tot zeer tevreden over de relatie en communicatie en de invloed die zij hebben op het beleid van Patrimonium. Ook op de volkshuisvestelijke onderwerpen scoort Patrimonium over het algemeen een ruime voldoende. Patrimonium wordt gezien als een betrouwbare samenwerkingspartner die lokaal betrokken is in Veenendaal.

Uit de bestuurlijke reactie
De positieve uitkomsten van de visitatie zijn waard om bij stil te staan. Maar niet om bij stil te blijven staan. Patrimonium wil verder en ziet aanknopingspunten voor verbetering die aansluiten bij onze nieuwe ondernemingsstrategie. Als we daarop over vier jaar opnieuw positief kunnen terugblikken, hebben we onze stakeholders weer goed meegenomen in onze mogelijkheden, oplossingen en prestaties. Dat zien we in ieder geval als belangrijke opgave: een stevig verankerde en gedragen organisatie in de Veenendaalse samenleving te blijven.

 
â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Patrimonium Woonservice

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen