Oost West Wonen: meer professionaliteit, slagkracht en positie door fusie

NIEUWS
14-12-2021

Visitatieperiode 2017-2020
Door de fusie van de vier corporaties op het eiland Goeree- Overflakkee is er een krachtige en professionele organisatie ontstaan. Het is de commissie opgevallen dat de fusie breed gedragen wordt door huurders en belanghebbenden op het eiland. Ook in de organisatie en raad van commissarissen is een positieve energie merkbaar om zo de opgaven op het eiland op te pakken. Door de fusie is er een organisatie ontstaan met een betere positie, slagkracht en investeringsmogelijkheden dan voorheen. Oost West Wonen werkt momenteel aan de invoering van één primair systeem voor vier fusiecorporaties. Belanghebbenden signaleren dat er hier en daar nog wat “kinderziektes” zijn. Vrijwel iedereen ziet de toekomst positief tegemoet en verwacht dat de “kinderziektes” gaandeweg verdwijnen. Men ziet de maatschappelijke meerwaarde van de fusie.

 class=

Van de huurdersverenigingen
De periode na de juridische fusie hebben zowel de huurdersverenigingen als de ledenraad als moeilijk ervaren. Ze voelden zich nauwelijks gehoord of serieus genomen. Nu er een nieuwe directeur-bestuurder is, is een nieuwe fase van start gegaan, waarin sprake is van betere communicatie en positieve verwachtingen. Ze zien dat er verbeteringen worden doorgevoerd en dat de corporatie er hard aan werkt. Daar is waardering voor.
 

Uit de bestuurlijke reactie
Wij zijn naar aanleiding van deze rapportage aangenaam verrast door de positieve reacties van onze stakeholders op Oost West Wonen. Voor ons een teken dat wij de juiste weg zijn ingeslagen en dat Oost West Wonen als een gewaardeerde partner haar steentje bijdraagt aan de volkshuisvesting en breder aan de eilandelijke samenleving op Goeree-Overflakkee. De aandachtspunten en aanbevelingen zoals in het rapport verwoord zijn belangrijke aanknopingspunten om ons verder te ontwikkelen.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Oost West Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen