Onze Woning: een ware krachtproef geleverd

NIEUWS
03-04-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Bouwvereniging Onze Woning uit Rotterdam heeft in de achterliggende visitatieperiode een ware krachtproef heeft geleverd. De corporatie heeft de vorige visitatieperiode als een dieptepunt in haar bestaan ervaren, er moest hard ingegrepen worden. De nieuwe bestuurder, de RvC en de medewerkers hebber er alles gedaan om de corporatie weer gezond te krijgen. En dat is gelukt. De interne organisatie is sober en doelmatig, de focus werd terecht in eerste instantie hiernaar verlegd terwijl de basale taken toch voldoende aandacht kregen. De financiële positie zal op termijn verslechteren, maar de corporatie doet er alles aan om een geschikte fusiepartner te vinden waardoor een betere schaalgrootte wordt verkregen. Wij spreken de wens uit dat dit bij een volgende visitatie bewaarheid is.

 class=

Van de belanghebbenden
Bouwvereniging Onze Woning wordt door haar belanghebbenden getypeerd als wijkgebonden, toegankelijk, klein, betrokken, sociaal, met korte lijnen en ambitieus. Iedereen heeft begrip voor de focus op het op orde krijgen van haar financiële positie en het afwikkelen van een aantal lastige dossiers, echter nu is ook de tijd gekomen waarin zij weer actie willen zien van de corporatie. 

Uit de bestuurlijke reactie
Na het harde ingrijpen heeft de afgelopen 4 jaar een kanteling plaatsgevonden die succesvol is uitgevoerd en Onze Woning weer gereed heeft gemaakt voor toekomstige ontwikkelingen. We zijn blij dat dit ook door onze belanghouders en de visitatiecommissie wordt gezien. We hebben ons ontwikkeld van een financieel gedreven onderneming (het verscherpt toezicht) naar een volkshuisvestelijk gedreven corporatie met een zinvolle lokale verankering. We maken weer onderdeel uit van de wijk wat ook wordt gezien door onze huurders en belanghebbenden. De commissie concludeert alles overziend dat de BVOW de afgelopen periode een ware krachtproef heeft geleverd. Daar zijn we trots op.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Bouwvereniging Onze Woning

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen