Ons Huis: oog voor de kwetsbare huurder

NIEUWS
08-01-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Ons Huis uit Enschede zet zich actief in voor huurders met een zorgbehoefte, met betaalbaarheidsrisico’s en voor psychisch kwetsbaren. De corporatie verhuurt diverse woningen en wooncomplexen aan zorg- en welzijnsinstellingen, zowel in intramurale als in extramurale vorm. De rol van de corporatie in de deze projecten geeft blijk van het sociale hart van Ons Huis. Met een doelmatige bedrijfsvoering weet Ons Huis met lage bedrijfslasten de prestaties voor haar huurders op hoog niveau te houden.

In 2017 heeft de Aw, naar aanleiding van haar governance inspectie, Ons Huis verzocht een verbeterplan op te stellen. In 2017 en in 2018 zijn er forse stappen gezet om de ondernemingsstrategie aan te laten sluiten op de externe omgeving. De corporatie is, met de nieuwe directeur-bestuurder als drijvende kracht, versneld in een control-proces gebracht en heeft forse stappen gezet.

 class=

Van de belanghebbenden

Alle belanghebbenden zijn tevreden over de prestaties van en hun relatie met Ons Huis. Met name de kwaliteit van de woningen en de wijze waarop Ons Huis in de wijken samenwerkt met zorg en welzijn worden gewaardeerd. De belanghebbenden waarderen de creatieve manier waarop Ons Huis in de wijk de leefbaarheid heeft bevorderd. Ons Huis levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van wijken en buurten in Enschede.

Uit de bestuurlijke reactie
Trots zijn we op onze sterke punten. Betrokkenheid bij kwetsbare huurders, waarbij we ook oog hebben voor betaalbaarheid. De wijze waarop Ons Huis in de wijken samenwerkt met zorg en welzijn wordt gewaardeerd. Volkshuisvestelijk hebben we de stijgende lijn verder doorgetrokken, volgens belanghebbenden. Een groter compliment kun je denk ik niet krijgen als corporatie, in onze ogen de essentie van een corporatie en daarmee haar bestaansrecht. Wij gaan daarom verder op de ingeslagen weg en zijn ervan overtuigd dat we na het afronden van alle verbeterpunten eind 2019 echt trots op onszelf zijn. En dat we deze trots ook een keer kenbaar maken in onze regio, zoals onze belanghebbenden dat graag zouden zien.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Ons Huis

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen