Ons Doel: heeft het goed voor elkaar

NIEUWS
12-05-2020

Visitatieperiode 2015-2019
Ons Doel uit Leiden ís goed voor elkaar en ze hééft het goed voor elkaar. In het kort, maatschappelijk ondernemend, verbonden met de leefwereld en intern is in de vijf jaar na de vorige visitatie heel veel bereikt. Ons Doel heeft zich meer ontwikkeld tot een corporatie die doelgericht en zelfbewust werkt aan verbetering van de volkshuisvesting in Leiden, en veel andere partijen nauw betrekt bij de realisatie van haar opgaven en ambities. In alles hebben we geproefd dat Ons Doel de ander tegemoet treedt zoals ze zelf behandeld wil worden: open, transparant, includerend en fatsoenlijk. Ze doet het net even anders, ze doet wat ze zegt en dat draagt bij aan het succes.
 class=

Van de belanghebbenden
Ons Doel wordt door belanghebbenden geroemd om de experimenteerruimte en het maatwerk. Kansen laten zich moeilijk plannen en als ze zich voordoen moet je handelen en doorpakken. Soms is een experiment dan een vorm waarin iets kan worden uitgeprobeerd. Dat geeft ruimte om te doen wat je wenselijk vindt in plaats van wat mogelijk of verplicht is. En misschien is dat de kern van Ons Doel: zoeken naar mogelijkheden in plaats van je neerleggen bij schijnbare onmogelijkheden. 

Uit de bestuurlijke reactie
Het is echt heel fijn om door je omgeving en door de commissie gewaardeerd te worden voor het werk dat je doet en de manier waarop je dat werk doet. Het is gelukt om dat wat we willen bereiken ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Dit motiveert ons om op deze weg door te gaan.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Ons Doel

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen