Omnia Wonen: never a dull moment

NIEUWS
05-07-2021

Visitatieperiode 2016-2020
De visitatie gaat over de afgelopen vijf jaar en omvat ook een fusie met Vallei Wonen. Die fusie was niet gepland, maar diende zich met een vraag vanuit Vallei Wonen aan. De bijdrage die Omnia Wonen kon leveren aan de volkshuisvestelijke opgaven in het kerngebied vormde de motor om de fusiebesprekingen aan te gaan die per 1 januari 2020 succesvol zijn afgerond. In de visitatieperiode is ook een reorganisatie doorgevoerd, gecombineerd met een vernieuwing op ICT gebied. Als ‘new kid on the block’ heeft Omnia zich ook in gemeente Amersfoort gepresenteerd nadat zij op basis van de spelregels in de nieuwe woningmarktindeling hiertoe positie kreeg als formeel enige investerende corporatie in dit gebied. De onderbouwing van de genomen kansen heeft meer vorm gekregen: de overall strategie is inmiddels tactisch meer uitgewerkt in ondernemingsplan en portefeuillestrategie en ‘en passant’ is een inhaalslag gemaakt op het onderhoud.

 class=

Van de huurders
Omnia Wonen en haar huurdersorganisatie zijn altijd hechte partners. De SHOW onderbouwt haar oordeel met de toelichting dat het het laatste jaar van deze visitatieperiode stroever dan zij gewend zijn verliep. Door de fusie in combinatie met een reorganisatie die nog niet achter de rug was, de impact van de invoering van een nieuw ICT-systeem en het gemis van intensief contact tijdens de coronacrisis, speelde er teveel tegelijkertijd. Dit had zijn weerslag op de onderlinge relatie, maar de relatie blijkt tijdens het visitatiegesprek alweer hersteld. De goede basis tussen corporatie en huurdersorganisatie maakte een pittig gesprek op bestuurlijk niveau mogelijk, met de uitkomst dat iedereen weer goed geïnformeerd en naar tevredenheid met elkaar aan de slag is. 

Uit de bestuurlijke reactie
Met gepaste trots heeft Omnia kennis genomen van het oordeel én de geschetste ontwikkelpunten zoals aangegeven door onze stakeholders en opgetekend door de visitatiecommissie. Hoewel er soms verschillen zijn in de zwaarte van de beoordeling van elementen, is er een grote mate van herkenning in de feedback. Er ligt dan ook een waarde(n)vol visitatierapport waarmee Omnia Wonen de komende jaren voorruit kan. Het duidt de effecten van de ontwikkeling van de afgelopen jaren en geeft richting voor de vervolgstappen. Ze sluiten goed aan bij onze eigen beelden en voornemens.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Omnia Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen