OFW: pragmatisch, betrokken en de huurder voorop

NIEUWS
16-09-2021

Visitatieperiode 2017-2020
De visitatiecommissie constateert dat OFW ruim voldoende heeft gepresteerd in het licht van de volkshuisvestelijke opgaven. De corporatie heeft in toenemende mate ingezet op het realiseren van nieuwbouwwoningen en de woningvoorraad gemoderniseerd en verduurzaamd. De corporatie behaalt een gemiddeld label A voor de woningvoorraad. Daarnaast heeft OFW bijgedragen aan het huisvesten van specifieke doelgroepen, waaronder senioren, mensen die uitstromen uit de maatschappelijke opvang en statushouders. 

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn alles overziend erg tevreden over de samenwerking met OFW en de prestaties die de corporatie heeft geleverd. Opvallend is de hoge beoordeling van de relatie en communicatie met OFW, waarbij de toegankelijkheid, openheid en betrokkenheid centraal staan. De huurders en overige belanghebbenden zijn ook erg tevreden over de invloed op beleid bij OFW, en voelen zich betrokken en serieus genomen door de corporatie.

Uit de bestuurlijke reactie
Hoewel we zeker stil mogen staan bij deze mooie resultaten en de goede samenwerking binnen Dronten zullen vieren, zit het in onze natuur om snel aan de slag te willen met de aanbevelingen uit het rapport. We hebben de commissie actief gevraagd die op te halen en zullen er dankbaar gebruik van maken. We zijn blij dat veel van de aanbevelingen ook al bij ons in beeld zijn. Dat betekent dat we goed in verbinding zijn met onze stakeholders, en dat we weten wat zij belangrijk vinden. We streven ernaar om de komende vier jaar nog weer meer “samen te stromen”. De goede samenwerking te vinden met onze stakeholders, huurders en leveranciers om samen het beste voor Dronten te realiseren. Wij kijken uit naar de samenwerking in de komende jaren!

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van OFW

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen