Mijande Wonen: een corporatie in ontwikkeling

NIEUWS
15-09-2020

Visitatieperiode 2015-2019
Mijane Wonen uit Vriezenveen heeft een roerige periode achter de rug. Eén van de belangrijkste en meest bepalende gebeurtenissenwas het vertrek van de directeur-bestuurder in 2018. Na het vertrek van de directeur-bestuurder bleek tevens dat de reorganisatie, die in 2015 was ingezet, niet het gewenste resultaat op had geleverd. De laatste jaren heeft Mijande Wonen nadrukkelijk aandacht besteed aan het op orde brengen van de interne organisatie. Mijande Wonen heeft een nadrukkelijke ontwikkeling ingezet in de richting van een daadkrachtige organisatie.

De volkshuisvestelijke prestaties van Mijande Wonen hebben niet of nauwelijks geleden onder de aandacht voor de interne organisatie. Door zich onder meer te richten op het invullen van de prestatieafspraken en een sterke interne motivatie om basiszaken die voor huurders belangrijk zijn zoals betaalbaarheid na te streven, heeft Mijande Wonen volkshuisvestelijke prestaties geleverd die passen bij de maatschappelijke opgaven in het werkgebied én de financiële mogelijkheden.

 class=

Van de belanghebbenden
Uit de gesprekken met alle belanghebbenden blijkt dat zij positief zijn over zowel de volkshuisvestelijke prestaties van Mijande Wonen als de onderlinge relatie en communicatie. Met name de Huurdersraad is erg positief over de relatie. De gesproken partijen zijn daarnaast van mening dat de relatie zich met name de afgelopen periode sterk heeft ontwikkeld, dat Mijande Wonen meer de samenwerking zoekt en dat relaties zijn verbeterd.

Uit de bestuurlijke reactie
Na de roerige periode die Mijande Wonen achter zicht heeft is er in 2018 een nieuwe koers ingezet. We hebben de afgelopen periode hard gewerkt om de basis op orde te brengen. Het visitatierapport biedt het inzicht dat we op de goede weg zijn ingeslagen, en ook dat we er nog niet zijn. Het visitatierapport is daarmee een goede motivator en geeft moed ook de volgende stappen te zetten. Met de hoge beoordeling van de belanghebbenden voor de relatie is de lat gelegd: we hebben er vertrouwen in dat onze huidige manier van werken deze uitgesproken waardering en vertrouwen waard blijft. 

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Mijande Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen