Maasvallei: een heel eind op weg

NIEUWS
23-01-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Maasvallei mag dan de kleinste van de in Maastricht actieve corporaties zijn, het belet haar niet om met veel inzet, enthousiasme en daadkracht haar maatschappelijke rol goed in te vullen. Maasvallei benut kansen vanuit een positieve grondhouding en met oog voor innovaties. Daarbij is niet onbelangrijk dat Maasvallei er in de visitatieperiode financieel gezond bij stond en staat. Mooi vindt de commissie dat binnen Maasvallei het thema ‘schaal’ wel bewust wordt beleefd, maar geen enkele belemmering vormt voor haar handelen. Men zoekt de samenwerking vanuit het perspectief dat je niet alles zelf moet willen doen. 

De komende jaren wordt de maatschappelijke opgave groter om andere werkvormen en om keuzes. Waar in de visitatieperiode het toetsingskader is uitgebreid, wordt daarmee zakelijker gekeken of het wel kan en of Maasvallei het wel zelf moet doen. Maasvallei lijkt daarbij de keuze te maken om naast de reguliere huurders ten opzichte van de andere corporaties in Maastricht zich nadrukkelijker te richten op de doelgroepen studenten en wonen met zorg.

 class=

Van de belanghebbenden

Belanghebbenden kenmerken Maasvallei als een organisatie die open en toegankelijk is, gericht op samenwerken en meedenken en die kwaliteit levert. Als verbeterpunt geven zowel wordt aangegeven dat naar de huurders toe vaker feedback gegeven mag worden over de stand van zaken wanneer er vragen worden gesteld of klachten worden ingediend.

Uit de bestuurlijke reactie
Maasvallei is verheugd met de goede resultaten van het visitatierapport. Als kleinste van de vier corporaties actief in de gemeente Maastricht hebben we op hoog niveau prestaties geleverd ondanks onze omvang. We zijn trots op de geleverde prestaties en blijven ons ontwikkelen in de richting van de ingezette koers. De klanttevredenheid, de verbinding met onze stakeholders en medewerkers staan daarbij centraal.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Maasvallei

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen