L’Escaut: een vastgoedonderneming met een sociaal hart

NIEUWS
11-11-2019

Visitatieperiode 2015-2018

We hebben l’escaut leren kennen als een organisatie die het goede doet en wil doen voor de huurders. Ondanks een roerige periode heeft l'escaut forse prestaties geleverd om aan de maatschappelijke opgaven in Vlissingen tegemoet te komen. Ze doet dat vanuit haar eigen drive en volkshuisvestelijk hart. We hebben ook gezien dat ze daarbij de neiging heeft om voor de huurders te denken en hen niet mee te nemen in haar afwegingen. Het wordt gemakkelijker om samen op te trekken als l'escaut haar huurders meer meeneemt in haar eigen overwegingen en raadpleegt over wat zij willen.
 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn tevreden met l'escaut. Ze zien l’escaut als een laagdrempelige corporatie die goed bereikbaar is. De huurdersvereniging merkt wel op dat ze vaak te snel moet reageren op voorgesteld beleid en dat l’escaut haar suggesties sneller zou kunnen oppakken.

Uit de bestuurlijke reactie
De verbeterpunten die onze stakeholders en de visitatiecommissie hebben aangereikt zijn voor ons waardevol. De aanbevelingen en leerpunten sterken ons in deze koers en bieden bruikbare aanknopingspunten om deze koers te versnellen en te verbeteren. Wij hebben ons voorgenomen om intensiever te gaan samenwerken met onze partners en samen oplossingen te vinden voor de maatschappelijke vraagstukken. 


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van l'escaut

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen