LEKSTEDEWonen: lokaal betrokken, creatief en daadkrachtig

NIEUWS
05-03-2020

Visitatieperiode 2015-2018
LEKSTEDEWonen uit Vianen heeft  de afgelopen visitatieperiode met het opleveren van 300 nieuwbouwwoningen een prestatie van formaat geleverd. De mogelijkheden die zich hebben voorgedaan zijn optimaal benut. Dat geldt niet alleen voor wat betreft de beschikbaarheid van bouwlocaties, maar bijvoorbeeld ook voor het benutten van de financiële mogelijkheden. De corporatie hanteert daarbij een passende structuur en werkwijze, die zowel de organisatie als de raad van commissarissen in de gelegenheid stelt om gedegen besluiten te nemen. De maatschappelijke overwegingen die bij met name kleine(re) corporaties meer dan eens impliciet worden meegewogen bij investeringsbesluiten zijn door LEKSTEDEwonen expliciet gemaakt.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn over het algemeen tevreden met de volkshuisvestelijke prestaties van LEKSTEDEwonen, met name ten aanzien van het huisvesten van specifieke doelgroepen, het verduurzamen van de woningvoorraad en het realiseren van nieuwbouw. Voor wat betreft de nieuwbouwproductie wordt opgemerkt dat LEKSTEDEwonen ‘doet wat zij kan’. Het feit dat de corporatie de mogelijkheden daaromtrent maximaal benut wordt door de belanghebbenden eveneens herkend. Zij zien LEKSTEDEwonen als een bouwende corporatie.

Uit de bestuurlijke reactie
Voor alle onderdelen ontvingen wij een hoge waardering. We zien dat als een beloning voor de inzet die we in de afgelopen jaren met de organisatie deden. Ook onderhouden we goed contact met onze klanten, ons huurdersvertegenwoordigend orgaan en met andere belanghouders. We kijken daarom met vertrouwen naar de opgaven voor de komende jaren.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van LEKSTEDEWonen
â–¶ lees hier het nieuwsbericht van LEKSTEDEWonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen