Laurens Wonen: bescheiden, lokaal betrokken en in ontwikkeling

NIEUWS
30-04-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Laurens Wonen heeft de afgelopen visitatieperiode een intensief traject doorgemaakt waarin Laurens Wonen en Stichting Laurens zich ontvlechten. Het ontvlechten van de organisaties betekent dat Laurens Wonen als relatief kleine zelfstandige organisatie verder gaat en daarbij veel zaken zelf moet gaan regelen die voorheen bij Stichting Laurens waren belegd. De corporatie heeft met een goede samenwerking en een geschikte woning antwoord heeft op de toenemende problematiek die de oudere doelgroep ervaart. Om daartoe te komen heeft Laurens Wonen gezocht naar innovatieve oplossingen en samenwerking met zorg- en welzijnspartijen. De visitatiecommissie vindt het een compliment waard dat deze volkshuisvestelijke prestaties samengaan met het intensieve ontvlechtingstraject.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn overwegend positief over Laurens Wonen. Laurens Wonen denkt echt in het belang van de doelgroep. Laurens Wonen biedt in de woningcomplexen de voorzieningen die van belang zijn voor de doelgroep. Daarnaast worden de huismeesters als een kracht van Laurens Wonen beschouwd, omdat zij een belangrijke signalerende functie vervullen. Zij begeven zich in een netwerk van zorg- en welzijnspartijen, die allen bijdragen aan het welzijn van de oudere huurder. Wel constateren de belanghebbeden dat de aandacht voor de interne organisatie van Laurens Wonen weerslag heeft gehad op (de intensiteit van) de relatie en de zichtbaarheid in het lokale netwerk. 

Uit de bestuurlijke reactie
Wij zijn blij met het compliment dat de volkshuisvestelijke prestaties samengaan met een intensief traject, waarbij Laurens Wonen en Stichting Laurens zich ontvlechten. De belanghebbenden zijn overwegend positief over Laurens Wonen. De visitatiecommissie ziet de waardering voor de geleverde prestaties terug in de beoordeling van de belanghebbenden. Wij zijn verheugd dat onze inspanningen worden gezien en gewaardeerd. Dat motiveert ons om dit verder uit te bouwen.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Laurens Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen