Woonstichting Langedijk: een bescheiden organisatie met onderscheidende prestaties

NIEUWS
11-12-2021

Visitatieperiode 2017-2021
Woonstichting Langedijk, een organisatie van 12 mensen die de ontwikkeling en beheer doet van 1500 woningen in de gemeente Langedijk. Met deze 12 mensen levert ze bijzonder goede maatschappelijke prestaties. Een groot deel van de visitatieperiode heeft Woonstichting Langedijk betaalbaarheid als hoogste doel gehad en dat is gezien de gemiddelde huurprijs goed gelukt. Gedurende de laatste 2 jaar is het accent verschoven naar beschikbaarheid omdat de wachttijden hard oplopen en de krimp die in de regio werd voorzien, op zich laat wachten. Hierop stuurt de corporatie in haar beleid goed bij door een iets hogere streefhuur te hanteren en ook daarmee ruimte te creëren in haar operationele kasstromen om nieuwbouw te kunnen realiseren.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn in het algemeen zeer tevreden over de relatie en de communicatie met Woonstichting Langedijk. Alle partijen vinden de corporatie heel benaderbaar, ze voelen zich zeer gehoord en zijn tevreden over hun invloed waar dat nodig en passend is.

Uit de bestuurlijke reactie
De kracht van de dialoogsessie met huurders en relaties is vooral de onderlinge uitwisseling van ervaringen en ideeën geweest. Voor ons een aanmoediging om dit gesprek regelmatig te organiseren. [...] Wij ervaren het rapport als een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg. We zijn bezig de route voor de komende jaren uit te stippelen. Het visitatierapport biedt veel aanknopingspunten om daarin mee te nemen. 

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woonstichting Langedijk

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen