Land van Altena: van krimp naar lichte groei als zelfstandige corporatie

NIEUWS
28-07-2020

Visitatieperiode 2016-2019
Woonstichting Land van Altena stelt de volkshuisvestelijke opgaven in het werkgebied voorop. Daarom werd de koers halverwege de visitatieperiode verlegt van krimp naar lichte groei en nieuwbouw. De corporatie stond voor het vraagstuk te gaan fuseren of zelfstandig te blijven. De corporatie koos ervoor om voorlopig zelfstandig te blijven. Een fusie zou te weinig maatschappelijke meerwaarde opleveren en de ambities zijn financieel haalbaar. De commissie vindt dat de corporatie hierin een heldere en goed beargumenteerde afweging heeft gemaakt waarbij niet de zelfstandigheid, maar de maatschappelijke meerwaarde centraal staat.

 class=

Van de belanghebbenden
Alle belanghebbenden zijn met name zeer tevreden over de dienstverlening. Doordat de corporatie relatief kleinschalig is, kent de corporatie haar huurders goed. De organisatie is toegankelijk en de lijnen zijn kort waardoor zaken snel opgelost worden. Gemeente en welzijnsorganisatie zijn zeer tevreden over de communicatie en willen meer betrokkenworden bij het beleid. De huurdersvereniging vindt dat Land van Altena op de goede weg is, maar vindt dat er wel ruimte is om de communicatie verder te verbeteren.

 

Uit de bestuurlijke reactie
Wij herkennen ons als organisatie in de omschrijving die de commissie van onze corporatie geeft en we zijn trots op de door de commissie opgevoerde sterke punten van onze organisatie. Met name de waardering van de plus punten van ons als kleine corporatie die dicht bij zijn huurders staat. De verbetersuggesties, gedaan door de commissie, hebben wij zowel met de commissie als intern besproken. Wij nemen de verbetersuggesties mee in onze beleidsagenda en zullen deze monitoren in onze diverse overlegorganen.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woonstichting Land van Altena

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen