Krijtland Wonen: een goede basis voor de aanstaande fusie

NIEUWS
29-12-2020

Visitatieperiode 2014-2019
Gedurende de visitatie heeft de visitatiecommissie Krijtland Wonen leren kennen als een pragmatische corporatie die sterk verankerd is in de twee gemeenten waar ze werkzaam is. De organisatie heeft ook een duidelijke ontwikkeling ingezet, is geprofessionaliseerd in haar governance en planning en control en heeft veel inspanningen geleverd om de vereisten van de woningwet door te voeren. Positief is ook dat de grondhouding van Krijtland Wonen door de ontwikkelingen niet is aangetast. Er is nog steeds sprake van een situatie waarbij Krijtland Wonen zonder veel poeha in goed overleg netjes uitvoert wat nodig is en afgesproken. Men doet de goede dingen en doet deze ook goed. De visitatiecommissie is van mening dat Krijtland Wonen in goede samenwerking met de gemeenten en huurdersbelangenvereniging de juiste keuzes heeft gemaakt om de regionale volkshuisvestelijke opgave in het Heuvelland op de lange termijn goed in te vullen. Dit biedt in de ogen van de visitatiecommissie een goede basis om in de gefuseerde organisatie met Woningstichting Simpelveld hier op voort te bouwen.

 class=

Van de belanghebbenden
Belanghebbenden zijn over het algemeen zeer tevreden over de prestaties van Krijtland Wonen. Ook wordt de wijze waarop er laagdrempelig en toegankelijk contact is met de medewerkers van de woningstichting gewaardeerd en wordt op goede en passende wijze invloed op het beleid gegeven. Alle belanghebbenden hebben daarnaast aangegeven tevreden te zijn over de inhoud van de prestatieafspraken en het proces om deze gezamenlijk te maken.   

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn blij met de hoge waardering van de onze belanghebbenden op onze prestaties. Goed presteren voor onze doelgroep en met onze partners is waar we het uiteindelijk voor doen. Het is goed om te zien dat de visitatiecommissie en partners deze inspanningen herkennen en waarderen. In het rapport staan mooie cijfers en kwaliteiten benoemd. Deze willen we graag uitbouwen na de fusie met Woningstichting Simpelveld per 1 januari 2021. Om ons door te ontwikkelen hebben we onze netwerkpartners keihard nodig. We willen de samenwerking verder verbeteren en zien graag dat zij scherp blijven op onze verbeterpunten.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Krijtland Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen