Intermaris: professioneel, degelijk en doortastend

NIEUWS
18-02-2020

Visitatieperiode 2015-2018
Intermaris uit Hoorn levert haar prestaties vanuit een solide organisatie met zeer veel aandacht voor structuur en professionaliteit. De corporatie heeft een uitgebreid en goed doordacht systeem om haar strategie te bepalen en de realisatie van haar prestaties te monitoren. Hierbij worden bovendien op goede en passende wijze de belanghebbenden betrokken. Binnen het werkgebied van Intermaris zijn er grote verschillen aanwezig. Dit komt duidelijk naar voren in de verschillende activiteiten die Intermaris in Hoorn en Purmerend ontplooit, bijvoorbeeld op het gebied van woningbouw. De visitatiecommissie is het echter ook opgevallen dat de medewerkers van Intermaris goed op de hoogte zijn van deze verschillen en ook op passende wijzen proberen maatwerk te leveren. Het goede contact met de belanghebbenden in de twee steden heeft hier ook een waardevolle bijdrage aan geleverd.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn over het algemeen zeer tevreden over de relatie met en het presteren van Intermaris. In het bijzonder zijn de belanghebbende tevreden over de inzet van Intermaris aangaande het thema sociale opgaven en zorg en zijn de belanghebbende, ondanks de druk op de woningmarkt, tevreden over hoe Intermaris zich inzet voor de beschikbaarheid van woningen.

Uit de bestuurlijke reactie
We hebben in de afgelopen vier jaar veel gepresteerd. Dat is een feit. Een feit waar de nuchtere Noord-Hollanders van Intermaris wel even bij stil mogen staan. Even natuurlijk, want er is nog zoveel wat we beter willen en kunnen! Wij herkennen ons in de spiegel die ons wordt voorgehouden als betrokken, betrouwbaar en ambitieus. De feedback van bewoners-, partnerorganisaties en visitatiecommissie is hartverwarmend. Op drie manieren. Want complimenten krijgen is fijn. En het is ook prettig om eerlijk te horen waar we teleurstellen. Zo stevig is het wederzijds vertrouwen dus ook. En er spreekt ambitie uit om met ons meer te doen. Samen moeten en kunnen we meer betekenen voor de inwoners van Hoorn, Purmerend en Monnickendam.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Intermaris

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen