IJsseldal Wonen: gericht op samenwerking, zonder poespas

NIEUWS
04-05-2020

Visitatieperiode 2015-2018

IJsseldal Wonen wenst een wezenlijke bijdrage te blijven leveren aan haar werkgebied in de gemeenten Voorst en Lochem. De corporatie heeft haar prioriteiten gesteld: betaalbaarheid van de huurwoning heeft de voorrang, dan de duurzaamheid daarvan en vervolgens het eventueel plegen van nieuwbouw. Om de beleidsdoelstellingen te bereiken was een effectieve en efficiënte organisatie nodig, die de corporatie in de visitatieperiode heeft weten te bouwen. In 2015 is hiervoor een reorganisatie uitgevoerd. Vanaf 2016 is gewerkt aan het nieuwe IJsseldal Wonen, zoals de corporatie zelf benoemt: slank en wendbaar.

Vanuit deze positie is IJsseldal Wonen gesprekken gaan voeren met haar belanghebbenden, gericht op de toekomst en op de wijze om de maatschappelijke rol zo goed mogelijk te kunnen uitoefenen. Inzicht in elkaars functioneren, levert volgens hen een betere bijdrage aan het maatschappelijk presteren. Met de organisatiewijziging heeft IJsseldal Wonen de basis gelegd voor een gezonde en effectieve onderneming.

 class=

Van de belanghebbenden
Er wordt met de corporatie open en plezierig gecommuniceerd. De huurdersbelangenvereniging vindt dat naar haar wordt geluisterd en serieus genomen. De gemeenten vinden de samenwerking zeer goed. Betrouwbaar, oog voor de mens als huurder, duidelijk, gericht op samenwerken waar dat kan.

 

Uit de bestuurlijke reactie
In de recensie kenmerkt de commissie ons als “gericht op samenwerking, zonder poespas”. Wij herkennen ons in deze omschrijving. Het samenwerken is zelfs in onze missie verankerd, omdat wij vinden dat wonen meer is dan een dak boven je hoofd. En dat kun je nooit alleen als corporatie realiseren, daarvoor heb je inzet van zowel de huurders, corporatie als samenwerkingspartners nodig. Het is fijn om te lezen dat onze huurders en samenwerkingspartners onze inzet herkennen en waarderen. We zijn trots op de ontwikkeling die IJsseldal Wonen heeft doorgemaakt en op de resultaten die we hebben bereikt. We zien het dan ook als een aanmoediging om door te gaan om de ingeslagen weg.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van IJsseldal Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen