Idealis: go, Idealis go!

NIEUWS
09-06-2021

Visitatieperiode 2017-2020
We hebben Idealis leren kennen als een corporatie die sterk naar buiten is gericht en haar partners betrekt bij haar beleid. Idealis staat hierbij open voor feedback, zoekt deze actief op en doet er echt iets mee. Naast de open houding en daadkracht is er ook een andere kant van Idealis. Ze haalt dingen op in de buitenwereld en denkt dan heel goed na, bouwt eerst zelf kennis op, komt tot conclusies en vervolgens tot actie. Idealis komt over als een zeer gedegen club die goed over dingen nadenkt, niet over één nacht ijs gaat en in het proces van ontwikkelen ook wat introvert is. Vanuit die gedegenheid is het omgaan met onzekerheden een speciale uitdaging voor Idealis. Het zou voor Idealis fijn zijn als ze een modus vindt voor het omgaan met de toegenomen onzekerheid. Een goed begin is in elk geval de denktank die is opgericht om na te denken over de huisvestingsbehoeften van studenten in de toekomst in brede zin, ook gezien de veranderingen die waarschijnlijk in het onderwijs gaan optreden.

 class=

Van de huurders
De belanghebbenden zijn tevreden met de prestaties van Idealis en zijn blij met de groeiende samenwerking. De communicatie is duidelijk verbeterd. De huurdersorganisatie voelt zich erg betrokken bij en door Idealis. De andere belanghebbenden geven aan dat Idealis aanspreekbaar is, maar dat ze meerdere belangen moet dienen waardoor het voor de partijen niet altijd duidelijk is wat hun invloed is en kan zijn. 

Uit de bestuurlijke reactie
De uitkomst van de visitatie bevestigt dat wij onze missie, het bieden van ruimte om prettig en betaalbaar te wonen voor studenten en promovendi in Wageningen en Ede, meer dan goed uitvoeren, wat ook wordt erkend door onze huurders en belanghebbenden. We gaan verder met de huidige koers en pakken de punten uit het rapport op. Zo willen we ons meer gaan inzetten op de duurzaamheidsplannen voor het bestaande bezit.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Idealis

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen