Huis en Hof: Een goede woning tegen een zo laag mogelijke huur

NIEUWS
07-01-2020

Visitatieperiode 2015-2018

De administratieve lastendruk voor Huis en Hof uit Zuidland is onder invloed van de Woningwet fors toegenomen. In de visitatieperiode zijn de statuten aangepast en alle reglementen op orde gebracht. Ondanks de toegenomen lastendruk als gevolg van de gewijzigde wet en regelgeving is de visitatiecommissie onder de indruk van de "no-nonsens" manier waarop bestuur en raad van commissarissen daarmee omgaat. Schijnbaar zonder inspanning wordt aan alle eisen voldaan.

Men kijkt goed vooruit om op termijn te bepalen wat er nodig is om de woningen in goed staat te houden en zet dat in een meerjarige planning, die gekoppeld is aan de meerjarenbegroting. Er is voldoende reserve voor onvoorziene voorvallen en er worden geen onbezonnen financiële risico’s genomen. Een nuchtere, doelgerichte benadering die de bewondering van de commissie krijgt. De visitatiecommissie ziet geen enkele aanleiding om bij de huidige gang van zaken en werkwijze te veronderstellen dat de geformuleerd opgave door Huis en Hof niet zal worden gerealiseerd.

Van de belanghebbenden
De huurders van Huis en Hof zijn bijzonder tevreden over de prestaties van de corporatie. Huurders kunnen zelf komen met suggesties die op pragmatische wijze worden opgepakt. Afspraken worden nagekomen, ideeën worden omgezet in plannen en dan worden besluiten genomen die ten uitvoer worden gebracht. 

Uit de bestuurlijke reactie
Het bestuur deelt de zorgen van de visitatiecommissie omtrent de kwaliteit alsmede de kwantiteit van de bestuursleden en commissarissen. Op de wijze zoals daaraan tot nu toe is vormgegeven, is het best moeilijk dit te kunnen blijven continueren. In dat kader blijven zowel het bestuur als de raad van commissarissen alert in hun netwerk mensen te vinden die geschikt zijn of geschikt kunnen worden. Het sociale karakter van de vereniging is daarin wel de bindende factor die niet uit het oog mag worden verloren. Dat is het cruciale element waarop de vereniging drijft en die het mogelijk maakt dat de vereniging al meer dan 100 jaar bestaat.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Huis en Hof

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen