GoedeStede: zakelijk en efficiënt, eigenwijs en duidelijk

NIEUWS
22-01-2020

Visitatieperiode 2015-2018

GoedeStede is een corporatie die geheel gefocust is op Almere en wat zich in deze stad afspeelt. Duidelijk in haar beleid en strikt in de uitvoering daarvan. Zakelijk, professioneel en efficiënt, op ‘doen’ gericht, zo wordt GoedeStede door de visitatiecommissie omschreven. GoedeStede staat in de top tien van best scorende corporaties op het gebied van beïnvloedbare bedrijfskosten. 

De corporatie is trots op het jaarlijks toevoegen van betaalbare huurwoningen aan de stad, maar in de afgelopen periode zijn de opgaven voor nieuwbouw zeer moeilijk gebleken vanwege beperkt beschikbare bouwlocaties. De vraag naar sociale huurwoningen overtreft het aanbod sterk, dus voor de stad Almere en vooral ook de corporaties is de beschikbaarheid van nieuwe sociale huurwoningen het kernprobleem. 

 class=

Van de belanghebbenden

GoedeStede is volgens de belanghebbenden betrouwbaar, open en duidelijk in wat zij wel en niet doet. afspraak is afspraak. Iets meer de nek uitsteken op gebied van innovatief vermogen in algemene zin, iets actiever naar buiten treden en meer aandacht voor duurzaamheid zijn adviezen van belanghebbenden aan GoedeStede.
 

Uit de bestuurlijke reactie
In het rapport komt de commissie tot een herkenbare beschrijving van ons bedrijf. Onze zakelijke, professionele, efficiënte en pragmatische werkwijze wordt gezien. Onze belanghouders waarderen ons op de verschillende prestatievelden gemiddeld met een voldoende tot ruim voldoende. We zijn hiermee tevreden, juist vanwege het evenwichtige beeld dat hieruit naar voren komt.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van GoedeStede

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen