Eigen haard: een nieuwe balans

NIEUWS
07-01-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Eigen Haard uit Amsterdam heeft ook deze visitatie haar rol als volkshuisvester waargemaakt. Er is een duidelijke ontwikkeling zichtbaar in de rol die Eigen Haard pakt, bijvoorbeeld door meer in te zetten op onderwerpen die veel meer in de richting van een brede oriëntatie gaan, zoals wijkgericht werken en de inzet voor kwetsbare groepen. Daarnaast heeft Eigen Haard een grote verandering heeft doorgemaakt in de wijze waarop zij naar buiten treedt. De corporatie is veel duidelijker en prominenter aanwezig in het werkgebied.

De ontwikkeling van Eigen Haard blijkt ook uit het feit dat men, binnen de normen van de toezichthouders, doelbewust de financiële ruimte is gaan opzoeken om meer bij te dragen aan de opgaven in het werkgebied. Bijvoorbeeld op het gebied van nieuwbouw en duurzaamheid. Eigen haard heeft een nieuwe balans weten te vinden, waarbij de kracht van de van oudsher financiële degelijke grondhouding en soliditeit is aangevuld met een bredere aandacht voor het woongeluk van huurders en inzet in wijken en buurten.
 class=

Van de belanghebbenden
Eigen Haard staat van oudsher bekend als een solide en betrouwbare huisvester en wordt hierom gewaardeerd door haar belanghebbenden. De belanghebbenden zien eigen haard als een betrouwbare partner met wie goed samen te werken is.

 

  

Uit de bestuurlijke reactie
De constatering dat Eigen Haard een nieuwe balans heeft weten te vinden illustreert dat Eigen Haard een lerende en wendbare organisatie is, die zich aanpast haar omgeving. Onze prestaties worden gezien en gewaardeerd en men weet beter waar Eigen Haard voor staat. Dit willen we de komende jaren graag vasthouden en uitbouwen. Dat borgt dat Eigen Haard ook in de toekomst adequaat blijft inspelen op de veranderende woonwensen, de lokale gemeenschap en veranderingen in de samenleving.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Eigen Haard
â–¶ lees hier het bericht van Eigen Haard over de visitatie

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen