Dunavie: volkshuivester in transitie

NIEUWS
24-06-2020

Visitatieperiode 2015-2019
Dunavie uit Katwijk heeft zich in de visitatieperiode ontwikkeld van een intern gerichte organisatie naar een ‘outreachende’ en verbindende organisatie met visie op de toekomst. In het begin was de Dunavie een intern gerichte, enigszins gesloten organisatie was met beperkt oog en oor voor externe belanghouders. Er was een samenwerkingsklimaat met huurders waarin meer werd gediscussieerd dan werd samengewerkt. Prestatieafspraken liepen vast en de relatie met de huurdersorganisatie en gemeente was zeer moeizaam.

Na een reorganisatie in 2018 is er een kentering in het beleid ingezet. Dunavie is de uitdaging aangegaan en heeft ingezet op een herpositionering: van sturen op stenen en geld naar sturen op maatschappelijke opgaven. Dunavie heeft de deuren open gegooid, is actief naar buiten getreden, is een andere taal gaan spreken, ondernemender geworden en is zich meer en steviger gaan richten op samenwerking. Belanghebbenden bevestigen deze omslag unaniem en positief.

 class=

Van de belanghebbenden
Alle belanghouders geven in de gesprekken aan dat zij de laatste twee jaar een positieve omslag hebben ervaren, dat de relatie weer is hersteld en dat zij de ontwikkelingen positief waarderen. Het herstel van de relaties en de grote lokale opgaven brengen hoge verwachtingen voor de toekomst bij de betrokken belanghouders.

Uit de bestuurlijke reactie
Dunavie is een gedegen sociale volkshuisvester in transitie. Wij hebben ons ontwikkeld van een intern gerichte organisatie naar een ‘outreachende’ en verbindende organisatie met een visie op de toekomst. Hier is de afgelopen periode hard aan gewerkt en wij vinden het fijn dat deze transitie wordt gezien door onze belanghebbenden. Het visitatierapport is een mooi vertrekpunt voor het verder uitbouwen van de samenwerking met onze belanghebbenden.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Dunavie

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen