De Woonschakel: veel werk verricht

NIEUWS
19-08-2021

Visitatieperiode 2017-2020
Aan de start van de visitatieperiode in 2017 vierde De Woonschakel haar 100-jarig jubileum. Door de vorige visitatiecommissie werd de 100-jarige corporatie geduid als “vitaal en emotioneel aantrekkelijk”, maar er moet wel plaats zijn voor nieuwe uitdagingen. Deze opmerking heeft De Woonschakel ter harte genomen. Binnen de organisatie zijn alle werkprocessen opnieuw ingericht en beschreven. De beoogde kwaliteitsverbetering en uitbreiding van de woningvoorraad is eind 2020 bereikt. De portefeuillestrategie voor alle complexen is geformuleerd. Het risicomanagement is vorm en inhoud gegeven. De zelfsturing binnen en de governance van de organisatie zijn vanzelfsprekend en leidend in alle processen. De huidige visitatiecommissie kan ook niet anders dan concluderen dat er veel werk is verricht en dat dit van goede kwaliteit was. Dat is een compliment waard.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden vinden De Woonschakel een goede, stabiele corporatie. Er is een keurige en snelle afhandeling van klachten en mankementen. De corporatie is goed bereikbaar, duidelijk, helder en transparant. Er zijn korte lijnen. De gemeenten geven ook aan dat er een constructief bestuurlijk en ambtelijk overleg is. Andere belanghebbenden geven aan dat De Woonschakel goed is in voorlichting.

Uit de bestuurlijke reactie
Gewaardeerd met sterke punten als onder andere ‘betrokken en sociaal, betrouwbaar en constructief, met passie voor huurders in de genen en een platte organisatiestructuur met voldoende tegenkracht’ voelt De Woonschakel de waardering van de commissie voor haar inspanningen en werkzaamheden in de afgelopen jaren. Naast deze bevindingen stelt de commissie ook vast dat er verbeterpunten liggen. De beoordelingen en aanbevelingen worden door De Woonschakel meegenomen bij het opstellen van het nieuwe beleidsplan.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van De Woonschakel

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen