De Voorzorg: het einde van de bergetappes in zicht

NIEUWS
27-12-2019

Visitatieperiode 2014-2017

De Voorzorg uit Hoensbroek komt vanuit een niet benijdenswaardige positie. Vanaf 2017 wordt er letterlijk met man en macht gewerkt om de corporatie zowel intern als extern sterk te verbeteren en te maken tot een herkenbaar sociaal en maatschappelijk geïntegreerde volkshuisvestelijke investeerder. Dat heeft veel energie gekost, maar heeft ook al veel opgeleverd. Gegeven de kleine omvang lijkt het verstandig bij de bouw te bekijken op welke terreinen er kan worden samengewerkt met de collega corporaties. Natuurlijk heeft de visitatiecommissie her en der de vermoeidheid kunnen waarnemen, maar tegelijkertijd waargenomen dat men al ver is gevorderd. Om in Limburgse wielertermen te spreken, is het einde van de bergetappes in zicht en valt te verwachten dat men halverwege 2019 meer ontspannen dan nu kan verder koersen.
 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zien een groot verschil tussen De Voorzorg aan het begin van de visitatieperiode en De Voorzorg na de wisseling van het bestuur. Waar er voorheen weinig tot geen contact was met de belanghebbenden en er geen gehoor werd gegeven aan klachten en verzoeken, gebeurt dit nu wel.

Uit de bestuurlijke reactie
Na het ingrijpen van de Aw is er een herstelplan opgesteld. Ultimo 2019 is dit plan volledig geoperationaliseerd en geïncorporeerd in de vernieuwde organisatie. De Voorzorg heeft haar governance op orde gebracht en is op weg naar een taakvolwassen organisatie die weet “waar we voor op aarde zijn”. Vanuit een meerjarig strategisch plan, naar een ondernemingsplan, naar actieplannen, naar onze nieuwe klantbelofte. Professionele medewerkers die weten waar ze het voor doen. De Voorzorg kan weer aangesproken worden op haar verantwoordelijkheid


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van De Voorzorg

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen