De Huismeesters: verder bouwen met nieuw elan

NIEUWS
07-01-2020

Visitatieperiode 2015-2018

De huismeesters uit Groningen heeft de afgelopen visitatieperiode de aandacht geconcentreerd op het op orde brengen van het zicht op woningbezit, het wegnemen van financiële risico’s en het aanpassen van de organisatie. De visitatiecommissie heeft grote bewondering voor deze totale heroriëntatie en het op orde brengen van de organisatie op een groot aantal terreinen tegelijkertijd. Het was een majeure operatie. Scherp aan de wind zeilen was noodzakelijk om niet te vergaan, maar vergde veel van zowel de kapitein als zijn bemensing.

Vaak heeft een verbouwing van een bedrijf negatieve effecten op de omgeving en/of klantbeleving. Het is De Huismeesters gelukt om aan deze wetmatigheid te ontsnappen. De heroriëntatie is uitgevoerd zonder de barmhartigheid naar de primaire doelgroep uit het oog te verliezen en dat is naar de mening van de visitatiecommissie een compliment waard, want om hen gaat het tenslotte.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden typeren De Huismeesters als betrokken, sober en sociaal. Ze zijn tevreden over de maatschappelijke prestaties. Met name het beleid dat De Huismeesters heeft vastgesteld om te zorgen dat de betaalbaarheid op “sociaal niveau” blijft wordt gewaardeerd.  

Uit de bestuurlijke reactie
De Huismeesters wordt door haar belanghebbenden getypeerd als betrokken, sober en sociaal. Daar zijn wij trots op. Er is erkenning en bewondering voor de stappen die wij hebben gezet in de afgelopen jaren. Dit is voor ons een fijne bevestiging. We zijn er echter nog niet. De Huismeesters staat, maar we zijn nog niet de corporatie die we willen zijn. We bouwen, samen met onze partners, met nieuw elan verder aan onze ambities.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van De Huismeesters
â–¶ lees hier het nieuwsbericht van De Huismeesters

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen