De Goede Woning: een echte Zoetermeerse corporatie

NIEUWS
19-08-2021

Visitatieperiode 2017-2020
De visitatiecommissie heeft De Goede woning leren kennen als een echte Zoetermeerse corporatie. De huurdersorganisatie, gemeente, collega-corporaties en sociale partners vinden De Goede Woning een zeer belangrijke speler in Zoetermeer. De afgelopen visitatieperiode heeft De Goede Woning veel energie gestoken in het versterken van de organisatie: de basis op orde brengen. De commissie ziet dat nu de basis op orde is. Er is ruimte ontstaan om een aantal andere verbeterpunten verder in te vullen, zoals het creëren van meer samenhang tussen de verschillende beleidsinstrumenten in relatie tot het financieel beleid en meer aandacht voor maatschappelijke ontwikkelingen in de wijken: de ‘sociale aspecten’.

 class=

Van de belanghebbenden
De verhouding tussen De Goede Woning en de belanghebbenden is goed. Er is alom waardering voor de rol die de nieuwe bestuurder vervult en de wijze waarop zij met belanghebbenden communiceert. Ook bij de zorginstellingen! De huurdersvereniging is niet alleen tevreden over de communicatie met de bestuurder, maar is minstens zo positief over de betrokkenheid van de raad van commissarissen. Dankzij de inzet van bestuurder en raad, is de huurdersvereniging met een professionaliseringstraject gestart, dat tot vernieuwing in participatie leidt. 

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn blij met de erkenning van het harde werken aan een goede basis. Een organisatie in ontwikkeling is iets anders dan ‘op de winkel passen’ en vraagt ook iets anders van medewerkers. De erkenning van de inzet op het vergroten van huurdersparticipatie is ook een erkenning voor de aandacht die wij, inclusief natuurlijk onze Raad van Commissarissen, hiervoor hebben gehad. We zien het als een uitdaging om hier komende jaren de volgende stappen te zetten. De benoemde maatschappelijke oriëntatie van de Raad van Commissarissen helpt De Goede Woning hierbij.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van De Goede Woning

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen