De Goede Woning: aandacht voor nu en voor de toekomst

NIEUWS
07-07-2020

Visitatieperiode 2015-2018

De Goede Woninguit Rijssen-Holten is een eigentijdse, sociaal betrokken en gedegen plattelandscorporatie. De corporatie is financieel gezond en treedt op als goed rentmeester van haar vastgoedbezit. De corporatie heeft aandacht voor het vastgoedbezit voor nu en voor de toekomst, met de gedachte dat ook voor de toekomstige generaties woningen nodig zijn. Een belangrijk moment in de visitatieperiode was de discussie over de zelfstandigheid en het toekomstperspectief van de corporatie.  De einduitkomst was dat alle partijen van mening waren dat De Goede Woning zelfstandig moest blijven, vanwege de toegevoegde waarde van de corporatie voor de samenleving in Rijssen-Holten. 
 class=

Van de belanghebbenden
Alle belanghebbenden zijn trevreden met het presteren van De Goede Woning. In grote lijnen is de gemeente zeer tevreden over de inzet van De Goede Woning. De communicatie over vooral beleid en strategie zou hier en daar wat beter kunnen. 

Uit de bestuurlijke reactie
Blij zijn wij met het oordeel van de visitatiecommissie. Wij hebben de afgelopen periode flinke stappen gezet in de ontwikkeling van de organisatie en de verbeterpunten actief opgepakt. Wij zijn trots op de waardering die onze belang houders uitspreken en de stappen die wij hebben gezet. De inhoud van dit visitatierapport stimuleert ons om op de ingeslagen weg door te gaan en samen met onze belanghouders en collega corporaties te blijven werken aan de maatschappelijke en volkshuisvestelijke opgaven in Rijssen Holten.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van De Goede Woning

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen