De Bouwvereniging: dichtbij de mensen

NIEUWS
27-05-2020

Visitatieperiode 2015-2018
De Bouwvereniging uit Harlingen doet de goede dingen. De cultuurverandering van ‘protocol en streepjespak’ is er nu een van ‘dichtbij de mensen’, gericht op betaalbaar en duurzaam. De corporatie heeft de afgelopen visitatieperiode aan de randvoorwaarden heeft gewerkt om vanuit een gezonde basis zich op haar volkshuisvestelijke opgaven en maatschappelijke prestaties te kunnen richten. Nu alle neuzen nagenoeg dezelfde kant uit staan is er weer meer ruimte om de transitie-opgave verder in te vullen.  De cultuurverandering van ‘ik naar ons naar wij’ zal zeker bijdragen aan het proces van vertrouwen en een andere manier van communiceren waardoor het draagvlak zich nog verder zal verbreden.
 class=

Van de belanghebbenden
Alle belanghebbenden zijn unaniem van mening dat De Bouwvereniging een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt gedurende de visitatieperiode. De huurders zijn over de hele linie erg tevreden. Met name de betaalbaarheid, de verduurzaming van de woningen en de communicatie met de corporatie worden door de huurders genoemd als sterk verbeterd en als heel goed gewaardeerd.

Uit de bestuurlijke reactie
Het is een mooi rapport waar wij blij mee zijn. De afgelopen vier jaar is er een omslag gemaakt in de organisatie. We maken stappen naar een meer open organisatie, waarin de huurder centraal staat. Dit beeld wordt herkend in het visitatierapport. Belanghouders zien en ervaren deze ontwikkeling ook. Huurders zijn over het algemeen erg tevreden over ons. Dit visitatierapport bevestigt dat wij op de goede weg zijn. Daar zijn wij trots op.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van De Bouwvereniging

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen