De Alliantie: drive en daadkracht

NIEUWS
20-04-2020

Visitatieperiode 2015-2018
De Alliantie is een organisatie die van hoog tot laag een duidelijk beeld heeft van de maatschappelijke opgaven die zij te vervullen heeft. Dit uit zich in een drive en energieke houding op alle niveaus in de organisatie, om maximaal bij te dragen aan beschikbaarheid van betaalbare en goede huisvesting. Als het aan de Alliantie ligt gaat dat nooit snel genoeg. De corporatie zou veel meer willen doen en zoekt daarin soms ook de randen op in haar relaties met gemeenten, hetgeen een enkele keer tot irritaties leidt. Op deze momenten laat de Alliantie zien dat het grotere plaatje van de huisvesting voor hen altijd voorop staat.
 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden typeren de Alliantie als een grote, professionele organisatie die in de eerste plaats werkt vanuit centrale sturing, maar door het organiseren van mandaat en portefeuilles bij de regiodirecteuren tegelijkertijd zeer slagvaardig haar lokale verankering organiseert. 

Uit de bestuurlijke reactie
We waarderen het zeer dat de commissie constateert dat de Alliantie “groot is geworden door klein te blijven”. Het is voor ons een uitdaging om de schaalvoordelen van onze omvang (“groot zijn”) te combineren met een stevige lokale positie en nabijheid voor onze huurders (“klein zijn”). De goede beoordeling die wij krijgen van onze stakeholders en de visitatiecommissie zien wij als een aansporing om de komende jaren met volle kracht onze ambities te realiseren. Samen met onze samenwerkingspartners zijn wij voortdurend op zoek naar manieren om duurzaam te innoveren en goed en betaalbaar wonen voor onze huurders te realiseren.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van De Alliantie

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen