Compaen: slagvaardiger geworden

NIEUWS
21-07-2020

Visitatieperiode 2015-2019
Compaen uit Helmond heeft de afgelopen jaren een ontwikkeling heeft doorgemaakt: van naar binnen gekeerde beheercorporatie naar een meer samenwerkende en een slagvaardigere corporatie die haar investeringsruimte actief opzoekt. De visitatiecommissie heeft in deze visitatie dan ook een corporatie ervaren, die duidelijk stappen heeft gemaakt in zowel de interne organisatie en de openheid richting de buitenwereld. Compaen levert ook een goede bijdrage aan de lokale maatschappelijke opgaven die er spelen. De aandachtspunten uit de vorige visitatie zijn voortvarend opgepakt door de nieuwe directeur-bestuurder en het MT en zowel de interne processen als de externe betrokkenheid zijn verbeterd. Dit is ook terug te zien in de cijfers. De visitatiecommissie hoopt dat Compaen deze ontwikkeling kan voortzetten en verder gestalte kan geven.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden van Compaen zijn over het algemeen erg tevreden over zowel de volkshuisvestelijke prestaties van Compaen. Met name over de prestaties ten behoeve van de betaalbaarheid en duurzaamheid zijn de belanghebbenden positief. Ook de relatie en communicatie wordt goed beoordeels. Compaen wordt ervaren als een fijne partij om mee samen te werken. 

Uit de bestuurlijke reactie
We hebben een mooie beoordeling op alle onderdelen van de visitatie gekregen. Daar zijn we trots op. In onze voorgaande visitatie waren een aantal kanttekeningen geplaatst door de toenmalige visitatiecommissie. Daar hebben we flink aan gewerkt en de resultaten zijn zichtbaar in dit visitatierapport. We zijn blij dat de positieve lijn ook wordt gezien en ervaren door onze stakeholders. Dit visitatierapport bevestigt dat wij de juiste weg bewandelen. Dit motiveert ons om de ingeslagen weg te vervolgen.

Wij waarderen het dat de visitatiecommissie de belanghebbenden heeft gevraagd om ons een boodschap mee te geven. Uit deze leer- en verbeterpunten putten wij veel informatie. Bij een aantal aanbevelingen zien we de behoefte dat onze woorden meer in daden worden omgezet. Bij andere zaken hebben we onze daden misschien niet voldoende verwoord en worden ze daardoor niet herkend. Meer woorden èn meer daden nemen we als motto mee in onze planvorming en uitvoering.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Compaen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen