Bouwvereniging Huis en Hof: functioneert weer zoals het hoort

NIEUWS
30-03-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Bouwvereniging Huis en Hof uit NIjmegen heeft een roerige periode doorgemaakt. Het gehanteerde adagium “kritisch waar het hoort, soepel waar het kan”, had de vereniging in een situatie gebracht waar sprake was van wantrouwen van bestuur naar raad van commissarissen, maar ook naar de leden. De financiën waren niet op orde. Na op merkingen van de Aw en het WSW was de vraag in 2015 "wat nu toe doen"?. Na moeizame gesprekken omtrent een mogelijke overname en het krijgen van aanvullende financiering besloot men eerste orde op zaken te stellen. Dat is eind 2018 het geval: de financiën zijn op orde, de governance van de vereniging voldoet aan alle wettelijke vereisten en aan de Governance Code en er is sprake van een planning op het vereiste onderhoud, van een ingevoerd risicomanagementsysteem en van een verantwoorde spreiding in het onderhoudsbeleid. Kortom, de vereniging functioneert weer zoals het hoort. 

 class=

Van de huurders
De huurders geven aan zeer tevreden te zijn over de betaalbaarheid, maar minder over de beschikbaarheid van de woningvoorraad . Op het gebied van verduurzaming  zien zij ruimte voor verbetering. Wat betreft de mate van invloed op het beleid  en de relatie en communicatie  zijn de huurders redelijk tevreden te noemen, zij het dat er enorme negatieve uitschieters zijn.

  

Uit de bestuurlijke reactie
In het visitatierapport komt duidelijk naar voren wat het vertrekpunt is geweest en waar de vereniging thans staat en de taken c.q. uitdagingen waarvoor het bestuur zich nog gesteld ziet. De door de commissie gestelde verbeterpunten is/wordt daarbij zo nodig als vertrekpunt genomen.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Bouwvereniging Huis en Hof

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen