Brederode Wonen: zorgt goed voor haar woningen en huurders

NIEUWS
27-01-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Brederode Wonen uit Bloemendaal zorgt goed voor haar woningen en huurders, is stevig verankerd in het werkgebied en is sterk verbonden met haar partners. Brederode Wonen heeft daarmee de basis goed op orde en is er volgens de commissie weinig reden om kritisch te zijn op de maatschappelijke prestaties van Brederode Wonen. Het bezit staat er over het algemeen keurig bij en wanneer dit minder het geval is, zijn er plannen en geld om dat aan te pakken.

Haar (maatschappelijke) prestaties blijven op onderdelen wel achter bij de eigen ambities omdat Brederode Wonen volgens de commissie enerzijds te weinig kritisch is geweest in het gezamenlijk met haar belanghouders vastleggen van meetbare prestaties en anderzijds omdat zij in hoge mate afhankelijk is van diezelfde partners, die om uiteenlopende redenen andere prioriteiten hebben. De commissie waardeert het dat Brederode Wonen de prestatieafspraken heeft gebruikt om niet rigide vast te houden aan gestelde doelen maar om met haar partners binnen de afspraken steeds op zoek te gaan naar de handelingsruimte om tot concrete resultaten te komen. 

 class=

Van de belanghebbenden

De belanghebbenden van Brederode Wonen zijn over het algemeen tevreden over de prestaties van Brederode Wonen. De communicatie is volgens de huurders zonder meer prima en de huurdersvereniging voelt zich serieus genomen als gesprekspartner.

Uit de bestuurlijke reactie
Er kan worden vastgesteld dat Brederode Wonen flinke stappen vooruit heeft gezet. De bevindingen zijn over het geheel genomen zeer positief. De commissie schrijft: “Brederode Wonen zorgt goed voor haar woningen en huurders, is stevig verankerd in het werkgebied en is sterk verbonden met haar netwerkpartners.” We zijn blij met dit compliment aan de medewerkers van de organisatie. Dankzij hun inzet en flexibiliteit kan Brederode Wonen de prestaties leveren die nodig zijn.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Brederode Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen