BrabantWonen: vermogen verplicht!

NIEUWS
12-12-2021

Visitatieperiode 2017-2020
BrabantWonen is sterk gericht op samenwerking en investeert daar ook in. Vanuit het beeld van rentmeesterschap wordt duidelijk positie gekozen. De organisatie is sterk, financieel gezond en kent een visionair bestuurder. In de ogen van de visitatiecommissie presteert Brabant Wonen volkshuisvestelijk goed op diverse thema’s. Of het nu gaat om betaalbaarheid, beschikbaarheid, verduurzaming of de aanpak van de leefbaarheid, op alle terreinen is Brabant Wonen nadrukkelijk aanwezig en actief. En dat is te zien in de hoeveelheid projecten maar ook de kwaliteit daarvan in de waardering door externe partijen. Tegelijk heeft de commissie de indruk uit de vele gesprekken dat hier nog kleine stappen gezet kunnen worden. Neem mensen en organisaties nadrukkelijker mee in de ontwikkeling van beleid en veranderingsprocessen. Maak meer helder waar je heen wil met de investeringsopgave en betrek partijen meer in die processen.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn tevreden over de prestaties van BrabantWonen. Ook over de relatie en communicatie zijn de belanghebbenden tevreden: er is een goede, open communicatie, goede bereikbaarheid en snelle reactie. BrabantWonen is actief met communicatie naar inwoners. Zij vinden de dialoog belangrijk en weten als geen ander dat inwoners in de communicatie voorop moeten staan. De lijnen worden kort genoemd en de antwoorden op vragen zijn duidelijk.

Uit de bestuurlijke reactie
De commissie en onze belanghouders herkennen onze ‘veelkleurigheid’ en zien veel kleuren schitteren. Daar zijn we blij mee en trots op. Het gaat immers niet vanzelf, daar hebben we hard voor gewerkt. Bevlogen, persoonlijk en betrokken. De aandachtspunten zijn herkenbaar en staan voor een groot deel op onze huidige agenda. Natuurlijk Samen is onze visie. Dit wordt herkend en onderschreven door onze belanghouders. Volgens de commissie zit samenwerken in onze genen. Dat is congruent, fijn.

Toch worden we op dit punt uitgedaagd. Uitgedaagd om belanghouders nog scherper te betrekken bij het vormgeven van beleid en verantwoording. Nog beter duidelijk te maken waarom we voor iets staan, onze koers helder te schetsen, om hierbij ook bestuurlijk meer zichtbaar te zijn. Dit is niet zomaar een verbeterpunt, maar raakt de kern van wat we willen zijn. De aanbeveling komt daarmee dichtbij, prikkelt onze ‘ziel’. Hier begint dan ook de ambitie om dit nog beter te doen. De eerste stap is een goed gesprek met onze partners.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van BrabantWonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen