Beter Wonen Ammerstol: een kleine corporatie, een kracht en tevens kwetsbaar

NIEUWS
15-11-2019

Visitatieperiode 2015-2018
Beter Wonen Ammerstol is een kleine corporatie die diep geworteld is in de gemeenschap van Ammerstol. De kracht van beter wonen is de korte lijn die ze heeft met haar huurders. De leden van het nieuwe bestuur hebben inmiddels geconstateerd dat de organisatie door haar omvang kwetsbaar blijft, zowel op professioneel gebied, governance als financieel. Wil de corporatie een verdere professionaliseringsslag maken, dan ligt samenwerking of fusie met andere corporaties voor de hand. De corporatie heeft daarom onlangs met drie andere kleinere corporaties in het werkgebied een onderzoek naar fusie uit laten voeren.
 class=

Van de belanghebbenden
Belanghouders zien een fusie of andere vorm van samenwerking met andere corporaties als noodzakelijk om te komen tot een verdere professionaliseringsslag, om de bedrijfskosten te verlagen en de communicatie met professionele partijen te verbeteren. Belanghouders en met name huurders vinden het belangrijk dat hierbij de lokale betrokkenheid op Ammerstol blijft bestaan.

Uit de bestuurlijke reactie
Het rapport geeft goed weer wat de problemen zijn zoals die bij zich Beter Wonen voordoen. Gelet op de (te) kleine organisatieomvang, het ontbreken van voldoende financiële armslag in combinatie met bijvoorbeeld de plicht om het bezit energiezuiniger te maken en de noodzaak tot het direct als bestuurder actief zijn in de primaire processen, maakt dat het voorbestaan van een woningbouwvereniging als Beter Wonen extreem veel inspanning vergt van alle betrokkenen. Toch weet Beter Wonen goed te scoren bij haar primaire doelgroep, de huurders in de woonkern Ammerstol en haar partners (stakeholders). En dat zijn toch de mensen waar we het voor doen. 


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Beter Wonen Ammerstol

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen