Bergopwaarts: professioneel, sociaal en lokaal betrokken

NIEUWS
11-02-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Bergopwaarts uit Deurns is oprecht sociaal betrokken, is professioneel en heeft een grote bereidheid tot samenwerking. Daarbij komt dat ook op onderwerpen die door de actualiteit belangrijker zijn geworden, Bergopwaarts goed heeft bijgeschakeld. Bijvoorbeeld in het sociale domein en bij het meedenken ten behoeve van bijzondere doelgroepen. Indien nodig levert de corporatie hierbij maatwerk. Een goed voorbeeld is het inzetten van een dementievriendelijke liften in combinatie met een duidelijke kleurstelling van verdiepingen. 

De visitatiecommissie constateert dat Bergopwaarts deze visitatieperiode goede prestaties heeft geleverd en dit vooral ook door samenwerking heeft gedaan. Knap is dat dit een situatie is die al een flink aantal jaren aanwezig is. Ook heeft de corporatie duidelijk oog voor de toekomstige ontwikkelingen in het sociale domein en is daar goed op voorbereid. Wel moet er voor worden gewaakt dat vanuit de eigen expertise en het eigen beleid, het beeld ontstaat dat Bergopwaarts solistisch wil opereren. Het vroegtijdiger betrekken van de diverse belanghebbenden bij het beleid en het frequenter afstemmen kan dit ondervangen.

 class=

Van de belanghebbenden
De corporatie is volgens belanghebbenden makkelijk benaderbaar. De communicatie met Bergopwaarts wordt als opbouwend, open en eerlijk ervaren. Ook wordt de mate waarin Bergopwaarts belanghebbenden betrekt bij de vorming van het beleid zeer gewaardeerd door belanghebbenden. Bergopwaarts is volgens de belanghebbenden ook aanspreekbaar op haar rol bij de invulling van de opgaven. Wel zou de corporatie volgens enkele belanghebbenden soms wat daadkrachtiger kunnen zijn in de uitvoering.

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn blij dat we deze positieve lijn al een aantal jaren hebben weten door te trekken. Dit visitatierapport bevestigt dat wij de juiste weg (blijven) bewandelen. Door de kernwaarden en kernkwaliteiten in onze organisatie stevig te verankeren, is de basis gelegd om goed (lokaal) maatschappelijk te presteren. Wij kunnen en doen dit niet alleen. Onze partners hebben we nodig om samen actief te blijven voor mensen die (nog) niet zelfstandig in hun eigen huisvesting kunnen voorzien. Alleen samen kunnen we goed maatschappelijk presteren!

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Bergopwaarts

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen