Baston Wonen: de luiken en deuren zijn open gezet

NIEUWS
26-02-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Aan het begin van de visitatieperiode heeft Baston Wonen de koers verlegd. Van een veelal gesloten organisatie is gewerkt aan een organisatie met “open luiken”. Dat is uitstekend gelukt. Ook is de koers verlegd op het gebied van betaalbaarheid en onderhoud: betaalbaarheid als topprioriteit en versobering van het onderhoud om dat mogelijk te maken. Een tweede uitdaging waaraan de afgelopen vier jaar is gewerkt, is het toekomstbestendig maken van de organisatie. Op dit punt zijn we kritischer: er is veel veranderd in de besturing van Baston Wonen, maar dit heeft tot nu toe op een aantal vlakken onvoldoende tot resultaten geleid. Met deze twee constateringen willen we Baston Wonen vooral stimuleren om voortvarend door te pakken: je hebt bewezen dat je extern succesvol kan veranderen en pak ook intern verder door.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn unaniem positief: ze ervaren Baston Wonen als steeds toegankelijker, opener en meer geneigd tot samenwerking dan vier jaar terug. Tegelijkertijd durven ze ook kritisch te zijn met de wens erbij om te verbeteren. Op verschillende vlakken is er samenwerking tot stand gekomen: onder andere met zorgpartijen en met bouwbedrijven. Die geven allemaal aan dat de relatie prettig is en ook dat de samenwerking nog mag worden uitgebreid.

Uit de bestuurlijke reactie
We hebben een mooi diverse scorelijst. Op sommige cijfers zijn we trots en bij andere moesten we even slikken. In de visitatiemethodiek verdien je alleen extra punten als je aantoonbaar meer hebt gedaan. Niet op alle vlakken hebben we die aantoonbaarheid even goed voor elkaar en we formuleren niet altijd onze doelen helder en concreet. Dat drukt de cijfers en geeft aan waar we een slag kunnen maken. Het is prettig dat dat aansluit bij de weg die we in 2019 zijn ingeslagen.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Baston Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen