Area: gedreven voor de maatschappelijke taak

NIEUWS
30-04-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Area uit Uden is een sociale woningcorporatie, die zich bevlogen inzet voor het belang van de huurders. Tijdens de afgelopen visitatieperiode heeft Area de brede maatschappelijke prestaties én de blik naar buiten gecontinueerd en versterkt. Er wordt gedacht vanuit de volkshuisvestelijke opgaven en de behoeften van de huurder. De corporatie laat zien een (lokaal) betrokken corporatie te zijn, die invulling geeft aan de opgaven in het werkgebied. De visitatiecommissie heeft daarbij waargenomen dat de koers en de doelstellingen van Area niet alleen ‘papieren exercities’ zijn, maar dat deze koers worden gedragen binnen de organisatie. 

 class=

Van de belanghebbenden
Vrijwel alle belanghebbenden lovend zijn over de prestaties van Area. De corporatie wordt herkend als een betrouwbare en degelijke woningcorporatie én een fijne samenwerkingspartner. De belanghebbenden zijn met name te spreken over de prestaties ten aanzien van de duurzaamheid van de woningvoorraad en de leefbaarheid in wijken en buurten. 

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn erg blij met de uitkomsten van deze visitatie. De cijfers zijn prima, de teneur en sfeer zijn goed en er is sprake van een uiterst positief beeld bij onze belanghouders. Het visitatierapport doet recht aan onze inspanningen om ons maatschappelijk partnership vorm te geven. Niet denken vanuit het belang van uit je organisatie, maar vanuit gezamenlijke maatschappelijke uitdagingen..

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Area

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen