Alwel: krachtig, lokaal betrokken en voor de huurder

NIEUWS
27-03-2020

Visitatieperiode 2015-2018
Alwel uit Roosendaal heeft over het algemeen goed gepresteerd. De corporatie is blijvend lokaal betrokken, goed op de hoogte van de opgaven en werkt samen met belanghebbenden aan het invullen van de maatschappelijke opgaven. De visitatiecommissie spreekt waardering uit voor het feit dat AlleeWonen en Woonstichting Etten-Leur met een ‘relatief geruisloze fusie’ een krachtige en betrokken woningcorporatie hebben gerealiseerd: Alwel. De fusie heeft enerzijds een schaalvergroting tot gevolg, anderzijds is de lokale betrokkenheid behouden gebleven. Typerend voor Alwel en de rechtsvoorgangers is dat de fusie tot stand is gekomen met continu aandacht voor de volkshuisvestelijke opgaven.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn meer dan tevreden over de prestaties van Alwel. Zij zien een sociale corporatie die zich in de breedte inzet voor de volkshuisvesting in Breda, Etten-Leur en Roosendaal. Alwel wordt ervaren als een open en toegankelijke corporatie, die betrokken is bij de huurders in de wijken en buurten. De belanghebbenden onderschrijven de constatering van het bestuur van Alwel dat de fusie relatief geruisloos is verlopen. 
 

Uit de bestuurlijke reactie
Het is voor ons dan ook een grote opsteker dat onze omgeving waardering heeft voor wat Alwel wil zijn en levert: een buurtcorporatie die midden in de samenleving staat en zich in de breedte inzet voor de volkshuisvesting in onze wijken en buurten. Het is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn en meer dan de cijfers zelf gaat het om wat er achter deze cijfers zichtbaar is. Vanuit die gedachte willen we doorgaan met huurders intensief te betrekken bij onze strategische keuzes.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Alwel

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen